Direct je auto verkopen

Direct je auto verkopen en een andere aanschaffen

Wanneer je jouw oude auto verkoopt en vervolgens direct een andere auto koopt, ben je verplicht om dit te melden bij je autoverzekering. Je geeft daarbij het kenteken van je nieuw auto door en je verzekering wordt overgezet. Maar op zo’n moment is het wellicht verstandig om even iets meer tijd te besteden aan je autoverzekering. Is de gekozen dekking bijvoorbeeld nog de juiste? Misschien is je nieuwe auto vele malen jonger dan je oude wagentje? In de regel geldt, met enkele uitzonderingen na, kijk naar de leeftijd van je auto en bepaal aan de hand hiervan de dekking:

  • De All Risk autoverzekering is voor nieuwe auto’s tot vijf jaar oud;
  • De WA Casco autoverzekering is voor auto’s tussen de vijf en tien jaar oud;
  • De WA autoverzekering is voor auto’s ouder dan tien jaar.

De gekozen dekking bepaald voor een deel de prijs van je autoverzekering, maar daar hangt natuurlijk ook de schade-uitkering vanaf. Een WA autoverzekering is bijvoorbeeld het goedkoopste maar dekt ook alleen de schade die jij veroorzaakt aan andere weggebruikers op het moment dat jij het ongeluk veroorzaakt. Een All Risk autoverzekering dekt zo’n beetje alle denkbare schade aan auto’s van beide partijen en is daarom ook een stuk duurder in de premie.

Niet alleen de dekking bepaalt de prijs van je autoverzekering

Autoverzekeringen hanteren allemaal andere voorwaarden. Daarbij kijken ze ook naar risicofactoren zoals leeftijd, aantal schadevrije jaren, de kilometers, de soort auto en je woonplaats. Woon jij bijvoorbeeld in een wijk waar veel vandalisme en auto inbraken gepleegd worden, dan is jouw premie duurder. Ben jij jong en heb je nog weinig rijervaring en nog geen schadevrije jaren opgebouwd? Dan betaal jij meer premie. Rij jij jaarlijks vele kilometers, dan heb jij meer kans op een ongeluk dan wanneer je maar 5000 kilometer per jaar rijdt, dus valt de prijs van jouw autoverzekering hoger uit. Maar dankzij de wisselende voorwaarden kun jij als risicogroep bij één van de autoverzekeringen toch vele malen goedkoper uit zijn dan bij de andere partij!

Autoverzekeringen vergelijken in enkele minuten

Je autoverzekering vergelijken loont dus de moeite, zeker nu je toch al moet bellen om je nieuwe auto aan te melden. Gebruik de vergelijker op overstappen, vul je persoonlijke gegevens in en binnen enkele minuten weet jij welke autoverzekering het meest passend en voordeligste is voor jouw nieuwe auto. Vervolgens kun jij jouw auto direct verzekeren. De nieuwe autoverzekeringsmaatschappij regelt de rest met jouw oude verzekering, je hoeft dus niet veel meer te doen dan je aan te melden.