Tesla Model X Performance

Elektrisch rijden in de spotlights

De overheid doet er veel aan om het elektrisch rijden te stimuleren. Elektrisch rijden zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Een auto die elektrisch rijdt, stoot geen luchtverontreinigende stoffen uit zoals fijnstof. Daarom betaal je bijvoorbeeld minder belasting bij de aanschaf van zo’n milieuvriendelijke auto. Je kunt vrijstelling krijgen op de motorrijtuigenbelasting en zakelijk gezien een lagere fiscale bijtelling. Uiteraard profiteer je daarbij ook van een lagere brandstofkosten.

Niet alleen voor privé gebruik is een elektrische auto interessant. Dankzij de zogeheten Green Deals die de overheid voor elektrisch rijden in de zakelijke wereld heeft doorgevoerd, kan een elektrische auto of een voertuig ook voor bedrijven veel winst opleveren. Daarbij is er ook gezorgd voor een landelijk dekkend netwerk van (snel)laadpunten zodat er geen oponthoud hoeft plaats te vinden.

Elektrisch rijden steeds efficiënter en beter betaalbaar

De laatste jaren wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van de minpunten van elektrisch auto rijden. Problemen zoals de zeer beperkte actieradius van een elektrische auto en het te kort van laadpalen zijn al de kop ingedrukt. Ook de sportieve rijders zijn opgelucht want de gemiddelde Tesla rijdt in minder dan 5 seconden 100 km/h. De universiteit van Michigan rekende daarbij uit dat over het geheel gezien elektrisch auto rijden een kostenbesparing van 50 procent oplevert ten opzichte van het rijden met een auto op benzine.

Er is echter één minpuntje… Een elektrische auto is bij aanschaf een heel stuk duurder dan een auto op fossiele brandstof. Dit komt door de elektromotor, dit stukje techniek is gewoon duur. Ondanks de extra aanschafkosten van zo’n elektrische auto al terug verdiend is zodra je er ongeveer 80.000 kilometer mee gereden hebt, is voor veel mensen de aanschafprijs toch een struikelblok.

Een elektrische auto leasen

Vanwege de hoge aankoopprijs van een elektrische auto maar wel de enorme financiële voordelen die het rijden ermee oplevert, kiezen mensen massaal ervoor om een elektrische auto te leasen. Dit is de oplossing! Mensen betalen niet in één keer een grote som geld maar genieten wel van het voordelig rijden in een nieuwe elektrische auto. Het leasen van een elektrische auto is daarbij voor iedereen die inkomen heeft betaalbaar, zowel privé als zakelijk.

Elektrisch rijden in de spotlights

Wat is de beste elektrische auto?

Er bestaat niet echt een “beste elektrische auto”. Dit kan namelijk per persoon verschillen. Op zich bestaan er geen slechte elektrische auto’s als je naar de techniek kijkt. Ben jij van plan om over te stappen op elektrisch auto rijden en ben je op zoek naar een passend model? Bedenk dan hoe je de auto wilt gaan gebruiken en baseer daarop je keus.

Maak je bijvoorbeeld veel korte ritjes in de stad, dan is een kleine wendbare elektrische auto prettig. Zit je lange afstanden op de grote weg, dan is een groter model met een flinke actieradius een betere keus. Als je kijkt naar de beste elektrische auto in zijn algemeen dan komen deze modellen bovenaan te staan:

  • Tesla Model X Performance
  • Tesla Model S Long Range
  • Tesla Model 3 Standard Range
  • Mercedes EQC 400 4MATIC